duminică, 4 septembrie 2011

Mancam ce apucam, digeram ce putem

Greutatea oamenilor a inceput sa fie o problema acuta a generatiei actuale. Peste tot unde intorci paginile de internet sau de reviste tiparite, gasesti sfaturi despre cum sa slabesti. Oare nu este un paradox acest fapt tinand cont ca suntem un popor sarac, in marea lui majoritate - de unde sa avem bani pentru excese?!
Un alt paradox, la noi, mi se par salile de fitness. Toti alearga dupa reduceri, dupa un ban in plus, dupa o slujba, dupa o dragoste... dupa ceva. Cum de nu slabeste toata aceasta alergatura? Poate pentru ca nu alergam in adevaratul sens al cuvantului. Ci doar asa, intr-o doara, sa ne dam ocupati.
Iar toate sfaturile acestea cu slabitul indeparteaza efectele unor cauze pe care nu le vom indeparta din viata noastra. De ce? Pentru ca ne place sa iesim cu prietenii la fast-food, sa stam tolaniti la tv si sa rontaim ceva, sa facem excese de alcool si de mancare ori de cate ori se iveste ocazia ca acestea sa fie gratis sau la oferte.
Mai slabiti-ma, va rog, cu toata obsesia acesta de cure de slabit si sfaturi de mancat sanatos! Cine vrea sa slabeasca are deja destule instrumente. Insa degeaba se apuca daca ii lipseste hotararea sa, dorinta lui de a schimba ceva la el si nu de a imprumuta dorinta societatii care il vrea slabit pentru ca apoi sa-i dea al doilea produs gratis.

Ma duc sa fac papanasi fierti. Vrea careva? Mmmm....

4 comentarii:

  1. „Oare nu este un paradox acest fapt tinand cont ca suntem un popor sarac, in marea lui majoritate - de unde sa avem bani pentru excese?!”
    Pentru ca cei mai multi romani se ingrasa pe baza de nervi, stres si nu din cauz mancarii. Curele de slabire ii fac si mai stresati, din aceasta cauza nici nu au efect :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. iar dam vina pe stressssss?:)
    posibil, o fi si asta o cauza, nu zic nu... dar sa apara atunci si retete de relaxare nu doar culinare pentru slabit.
    multumesc de trecere, regiune:) pare ca as vorbi cu-sper ca imi ingaduiti ironia- o ...legiune:).
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate modelele de slabit sint preluate exclusiv din Vest care au la baza mancatul foarte mult. Pana se vor prinde ai nostri de smecherie, sa inventeze alte cure de slabit ...
    Acelasi lucru se intampla si cu diabetul. La noi se spune ca este pe baza de zahar. Insa daca faci comparatie cu tarile arabe, de exemplu constati ca acolo se mananca mai multe dulciuri.
    Majoritatea bolilor la noi au baza nervoasa. Socul trecerii de la socialismul linistit la capitalismul salbatice i-a imbolnavit pe cei mai in varsta :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. sa inteleg ca dvs. sunteti o persoana calma?
    astept o reteta de relaxare:)
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere